-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7770 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

اگر امام جماعت معتاد به ترياك باشد، آيا ميتوان به او اقتدا كرد؟ آيا نمازهايي كه پشت سر او خواندهايم بايد قضا كنيم؟ آيا ميتوانيم به او تذكر بدهيم؟ اگر به او تذكر بدهيم، شايد نماز جماعت را ترك كند يا راضي نباشد كه پشت سر او نماز بخوانيم. آيا ميتوانيم باز پشت سر او نماز بخوانيم؟ وظيفه ما نسبت به او چيست؟

به فتواي مراجع عظام، اعتياد به ترياك حرام است؛ به اين معنا كه اگر كسي ابتداءاً بخواهد خود را معتاد به ترياك كند، كشيدن ترياك حرام است.

حضرت امام در جواب اين سؤال كه: كشيدن و خريد و فروش ترياك چه صورتي دارد؟ فرموده است: اعتياد به ترياك جائز نيست و معتاد در صورت پديد نيامدن ضرر بايد آن را ترك كند و خريد و فروش و كشت آن منوط به مقررات دولت جمهوري اسلامي (است) و تخلّف از آن جائز نيست.(1)

اگر امام جماعت مذكور قبلاً معتاد به كشيدن ترياك بوده و الآن ترك براي او ضرر دارد، اگر از ساير جهات پاك و با تقوا و عادل باشد، اقتدا به او جائز است.

تذكر به او اگر مفسدهاي دارد، لزومي ندارد به او بگوييد. در صورتي كه احتمال تأثير ميدهيد، به شكل محترمانه، يكي از معتمدان مسجد كه رابطه نزديك با امام جماعت دارد، به او تذكر دهد.

راضي بودن يا نبودن امام جماعت در اقتداي به او ملاك نيست. گرچه امام جماعت راضي نباشد، ميتوان به او اقتدا كرد. اگر ايشان را عادل و با تقوا ميدانيد، ميتوانيد به او اقتدا كنيد و نمازهايي كه ميخوانيد يا خواندهايد، صحيح است و ثواب جماعت داشته و احتياج به قضا ندارد.

براي ما جاي تعجّب است كه چگونه شهري با اين جمعيت و تعدّد مساجد و روحانيون، تنها در يك مسجد نماز جماعت برپا ميشود.

ما از كم و كيف مطالبي كه در نامه نوشتهايد، اطّلاع نداريم، مثلاً چرا روحانيون در مساجد ديگر نماز جماعت اقامه نميكنند؟

آيا شما و اهالي مساجد ديگر اين مسئله را با سازمان تبليغات شهر يا استان مطرح كردهايد؟ پاسخ آنها چه بوده است؟

اگر تا به حال اقدام به موارد فوق نكردهايد، توصيه ما اين است كه اين مسائل را پيگيري كنيد تا انشاءاللَّه به نتايج بهتري دست يابيد.

1. امام خميني، استفتائات، ج 2، ص 103، آيت اللَّه فاضل، جامع المسائل، ج 1، ص 963.









مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.